کیارش میلانی مهندس معماری ساختمان و طراح محیط زیست و فضای سبز -Kiarash Milaninia Pendardesign Architects And Environmental Designers

KIAN FERTILIZATION AND INNOVATION CENTER

Kian Fertilization and Innovation center is a high tech complex for research on biotechnology and medicines in field of human fertilization.

Client: Dr Minoo Taheri, Dr Saman Hosseimi Nasab

Size:
6800 M , 16 Platforms
Completion Date:
Under Construction
Credits:
Design and illustration: Pendar Design, Kiarash Milani Nia

The projects, which due to the freeway has an everlasting open view from the south, and is adjacent to a park from the north, has a unique location. A location that very remarkable in view of Tehran's urban development scheme. On the other hand, the topic of the project, which is to design and develop a health center specifically for women requires certain measures of privacy and confidentiality.

 Hence, we are faced with two contradicting issues in design. We wanted to utilize the projects natural lighting, while maintaining the privacy of the patients. In similar projects, patients usually gather in a centric area and the working stations (examination rooms, etc.) are placed in the surroundings. We tried to accomplish the opposite, by placing the waiting rooms in lateral zones, exploiting the outlook, and retaining the inner zones for medic's offices and clinics. 

To optimize the use of energy and to reduce the freeway's noise the building was designed to be completely double layered. A suitable glass has 

As the location of the project is adjacent to Kordestan Highway, the main view will be from the highway. Since spectators will generally see the building while in movement, a dynamic view was designed by integrating a representation of the DNA helix that appears to change according to time, angle and distance of view and characterizes the spirit of the facility's advanced biotechnological research.

The glass walls separating private areas and waiting rooms are imprinted, allowing the daylight to pass while conserving the privacy of the work areas.  Hence the staff, medics and physicians can spend the long working hours in a pleasant and enlivening environment. 

The glass walls separating private areas and waiting rooms are imprinted, allowing the daylight to pass while conserving the privacy of the work areas.  Hence the staff, medics and physicians can spend the long working hours in a pleasant and enlivening environment. 

The glass walls separating private areas and waiting rooms are imprinted, allowing the daylight to pass while conserving the privacy of the work areas.  Hence the staff, medics and physicians can spend the long working hours in a pleasant and enlivening environment..